Van akker naar bakker
Voor de bakker is een constante meel- en bloemkwaliteit erg belangrijk. Deze constante kwaliteit bereiken voor kleinere bloem- en meelproducten is geen makkelijke taak. Toch zijn wij erin geslaagd om binnen een gesloten circuit bloem en meel te produceren, dat aan de kwaliteitseisen van bakkers en de consument voldoet.
Kwaliteit
Het begint al bij het zaaigraan. Er worden alleen speciale A9 baktarwe-rassen gebruikt die zich in hoogste klasse bevinden. Daarna volgt een nauwkeurige teeltbegeleiding, gebaseerd op het principe van gedoseerde bemesting en een gerichte gewasbescherming waarmee ook het milieu is gediend. Vervolgens is het belangrijk dat telers pas oogsten als de tarwekorrels volledig gerijpt zijn. Bij het dorsen wordt er dan ook gelet op een hoge zuiverheid. Meer dan 1% procent vuil (zoals kaf, stro) is niet aanvaardbaar. Bij de opslag van tarwe is mengen van belang om een constante kwaliteit te behouden.
Een aantal grote en kleine boeren leveren momenteel hun graan aan de Tarwecirkel. Naarmate er meer bakkers bloem en meel afnemen, kan dat stijgen. De akkerbouwers die willen meedoen, moeten dan natuurlijk wel aan de (kwaliteits)eisen voldoen. Net zoals meelfabriek Morreels-Limbourg die tot nu toe bijna al het graan van de Tarwecirkel verwerkt tot bloem en meel.
Volledige controleerbaarheid
Door intensieve teeltbegeleiding, strenge rassenselecties, uitmuntende bouwgrond, secure oogstplanning, homogene opslag en het analyseren van onze tarwe voldoen wij aan de strengste kwaliteitseisen. Bovendien garanderen wij dat er geen residu van gewasbeschermingsmiddelen aanwezig is in onze producten.
Vanaf het moment van zaaien tot en met het oogsten en malen houden wij alles onder controle. Deze hoge kwaliteit resulteert in een baktarwe die geen gluten en broodverbeteraars behoeft en uitstekend bakt.
Transport in eigen beheer
Doordat het transport ook volledig in eigen beheer is kunnen bestellingen bezorgd worden aan de zakelijke markt.